MIĘSKO
Mięso stanowi istotny element diety człowieka. Spożywamy go zazwyczaj na śniadanie jako dodatek do pieczywa lub podczas obiadu. Konsumowanie mięsa odbywa się od wieków. Jednakże są osoby, które z różnych powodów nie spożywają mięsa w ogóle. Jedni, gdyż im nie smakuje, inni z przekonań światopoglądowych. Natomiast faktem jest, że niewielkie ilości mięsa są nam potrzebne do zachowania zdrowia.


POSIADAMY W SPRZEDAŻY
-
DRÓB-Mięso drobiowe jest bardzo łatwe do przyrządzenia. Jego obróbka nie jest Pracochłonna, a gotowe danie nadaje się niemal na każdą okazję. Drób można nie tylko gotować i dusić, ale również smażyć i piec w dowolnych formach.
-
WIEPRZOWINA-Jest mięsem uniwersalnym, o szerokim zastosowaniu zarówno pod względem kulinarnym – do przygotowania smacznych potraw w procesie gotowania, duszenia, smażenia czy pieczenia, jak i przerobowym – do produkcji kiełbas, wędzonek oraz konserw.
-
WOŁOWINA-Dania z wołowiny charakteryzują się tym, że mają zdecydowany, unikatowy smak. W zależności od tego, jakiej marynaty użyjemy do mięsa wołowego, możemy spodziewać się innej kompozycji smakowej. Dania z wołowiny są na tyle wyjątkowe, że nie przygotowujemy ich zbyt często – warto jednak wiedzieć, jak odpowiednio przygotować steki!
-
WĘDLINY-Przetwory mięsne wykonane z jednego kawałka mięsa peklowanego.
-
BARANINA-Mięso otrzymane z owcy lub barana. Świeża i dobrej jakości ma ciemnoczerwony kolor i białą barwę tłuszczu oraz ostry zapach. Jest jednym z kilku mięs używanych w kuchni europejskiej (głównie na południu Europy).Jest mięsem, gdzie istotny jest wiek zwierzęcia oraz czy jest przeznaczone na ubój czy do pozyskiwania wełny.Mięso baranie z właściwego uboju cechuje charakterystyczny smak i zapach. Po przygotowaniu dania jest ono miękkie i soczyste.
-
CIELĘCINA-Delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, wynikajacym z tego, że cielę karmione jest mlekiem. Mięso cielęce prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. W Polsce spośród gatunków czerwonego mięsa cielęcina jest najbardziej ceniona ze względu na walory odżywcze i smakowe.
-
DZICZYZNA-Mięso otrzymywane z ubitej zwierzyny, dopuszczone do obrotu przez nadzór weterynaryjny. Charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu i wysokimi walorami smakowymi.






nasza
oferta
-
Kurczak
-
Indyk
-
Kaczka
-
Gęś
-
Królik
-
Świnka
-
Krowa
-
Baran
-
Jagnięcie
-
Koza
-
Cielak
-
Sarna
-
Dzik
-
Bażant
-
Gołąb

Piersi kurczaka 5kg £23 lub 2x5kg £45

Mrożone Piersi Gęsi £16 za kilo (Gesina dostepna grudzien-styczen)

Noga Jagnięcia z kością £8.50kg

Świeża Pierś Indyka £5.50za kilo

Świeży Królik £8 za kilo

Świeża Cielęcina bez kości £11kg

Bażant mrożony £5 za sztukę

Świeża Kaczka £7 za kilo

Świeży schab wieprzowy bez kości odtłuszczony £4.80kg

Mrożona Łopatka Sarny bez kości £10kg
AKTUALNE PROMOCJE

Ziemniaki 15kg £12

5kg Świeże Piersi Kurczaka £23
2x5kg Świeże Piersi Kurczaka £45

Swieze Udko Kurczaka (cala noga tzw.cwiartka) karton 10kg £20
Swieze Udko Kurczaka (podudzie) karton 10kg £20
Swieze Udko Kurczaka (udziec) karton 10kg £26
Swieze Skrzydelka Kurczaka karton 10kg £22

Cielak waga do 45kg £3.99kg

KUPUJ JESZCZE TANIEJ
Łopatka wieprzowa bez kości £4.35kg
Schab wieprzowy bez kości z tłuszczykiem £4.45kg
Karkówka wieprzowa bez kości £4.80kg
Szynka wieprzowa bez kości £4.49kg
Polędwiczki wieprzowe £6.50kg
Żeberka wieprzowe £4.25kg
Swiezy Boczek bez kości waga do 7kg £4.50kg
Swieze Zeberka Miesne,minimum zakup 5-6kg £4.99kg

Póltusza Wieprzowa waga do 45kg £3.30kg
Suplementy Diety Zioła i Przyprawy od £1


Swiezy Boczek z Zeberkami waga od 7kg do 9kg £4.30kg


Jabłka Czerwone 12-13kg £15

Dorsz filet (z skóra) osobno mrozony waga gross 4.54kg £33
Dorsz filet (bez skóry) osobno mrozony waga gross 4.54kg £33
Mintaj filet osobno mrozony karton waga gross 4.54kg £21
Swiezy Wegorz Wedzony filet 400g £20

Co dzieci lubią najbardziej...
Jabłko czy Truskawka?

KONTAKT
Składając zamówienie należy napisać dokładnie co się zamawia wraz z pełnym adresem i numerem telefonu.
Koszt dostawy całego zamówienia £1
Zamówienie powyżej £100 dostawa gratis
World of Food
Retailer and Wholesaler Ltd
UNIT 25
2 South Ealing Road
W54BY London
biuro@londonmarket.pl
tel.07725530331





