MIĘSO
Mięso stanowi istotny element diety człowieka. Spożywamy go zazwyczaj na śniadanie jako dodatek do pieczywa lub podczas obiadu. Konsumowanie mięsa odbywa się od wieków. Jednakże są osoby, które z różnych powodów nie spożywają mięsa w ogóle. Jedni, gdyż im nie smakuje, inni z przekonań światopoglądowych. Natomiast faktem jest, że niewielkie ilości mięsa są nam potrzebne do zachowania zdrowia.


POSIADAMY W SPRZEDAŻY
DRÓB-Mięso drobiowe jest bardzo łatwe do przyrządzenia. Jego obróbka nie jest Pracochłonna, a gotowe danie nadaje się niemal na każdą okazję. Drób można nie tylko gotować i dusić, ale również smażyć i piec w dowolnych formach.
WIEPRZOWINA-Jest mięsem uniwersalnym, o szerokim zastosowaniu zarówno pod względem kulinarnym – do przygotowania smacznych potraw w procesie gotowania, duszenia, smażenia czy pieczenia, jak i przerobowym – do produkcji kiełbas, wędzonek oraz konserw.
WOŁOWINA-Dania z wołowiny charakteryzują się tym, że mają zdecydowany, unikatowy smak. W zależności od tego, jakiej marynaty użyjemy do mięsa wołowego, możemy spodziewać się innej kompozycji smakowej. Dania z wołowiny są na tyle wyjątkowe, że nie przygotowujemy ich zbyt często – warto jednak wiedzieć, jak odpowiednio przygotować steki!
WĘDLINY-Przetwory mięsne wykonane z jednego kawałka mięsa peklowanego.
BARANINA-Mięso otrzymane z owcy lub barana. Świeża i dobrej jakości ma ciemnoczerwony kolor i białą barwę tłuszczu oraz ostry zapach. Jest jednym z kilku mięs używanych w kuchni europejskiej (głównie na południu Europy).Jest mięsem, gdzie istotny jest wiek zwierzęcia oraz czy jest przeznaczone na ubój czy do pozyskiwania wełny.Mięso baranie z właściwego uboju cechuje charakterystyczny smak i zapach. Po przygotowaniu dania jest ono miękkie i soczyste.
CIELĘCINA-Delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, wynikajacym z tego, że cielę karmione jest mlekiem. Mięso cielęce prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. W Polsce spośród gatunków czerwonego mięsa cielęcina jest najbardziej ceniona ze względu na walory odżywcze i smakowe.
DZICZYZNA-Mięso otrzymywane z ubitej zwierzyny, dopuszczone do obrotu przez nadzór weterynaryjny. Charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu i wysokimi walorami smakowymi.






nasza
oferta
Kurczak
Indyk
Kaczka
Gęś
Królik
Świnka
Krowa
Baran
Jagnięcie
Koza
Cielak
Sarna
Dzik
Bażant
Gołąb

Piersi kurczaka 5kg £27 lub 2x5kg £54


Noga Jagnięcia z kością £9kg

Świeża Pierś Indyka £7.39 za kilo

Świeży Królik £9.50 za kilo

Świeża Cielęcina bez kości £12kg

Bażant mrożony £6 za sztukę

Świeża Kaczka £8.50 za kilo

Świeży schab wieprzowy bez kości odtłuszczony £4.59kg

Mrożona Łopatka Sarny bez kości £13kg
AKTUALNE PROMOCJE

Ziemniaki 15kg £11

5kg Świeże Piersi Kurczaka £27
2x5kg Świeże Piersi Kurczaka £54

Swieze Udko Kurczaka (cala noga tzw.cwiartka) karton 10kg £24
Swieze Udko Kurczaka (podudzie) karton 10kg £23
Swieze Udko Kurczaka (udziec) karton 10kg £29
Swieze Skrzydelka Kurczaka karton 10kg £24


Cielak waga do 45kg £3.99kg

KUPUJ JESZCZE TANIEJ
Łopatka wieprzowa bez kości £3.99kg
Schab wieprzowy bez kości z tłuszczykiem £4.19kg
Karkówka wieprzowa bez kości £4.59kg
Szynka wieprzowa bez kości £4.09kg
Polędwiczki wieprzowe £6.39kg
Żeberka wieprzowe £4.09kg
Swiezy Boczek bez kości waga do 7kg £4.79kg


Póltusza Wieprzowa waga do 45kg £3.35kg
Schab odtłuszczony bez kości £4.59kg

Boczniaki 1.5kg £9.50
Pomarańcze 15kg £16

Boczek z Żeberkami £4.29kg
Mielone Wieprzowe 3kg £13.50

Jabłka Czerwone 12-13kg £14

Dorsz filet osobno mrozony waga gross 4.54kg £48
Morszczuk filet osobno mrozony waga gross 4.54kg £38
Mintaj filet osobno mrozony waga gross 4.54kg £29



Co dzieci lubią najbardziej...
Jabłko czy Truskawka?

KONTAKT
Składając zamówienie należy napisać dokładnie co się zamawia wraz z pełnym adresem i numerem telefonu.
Brak opłaty za dostawę,darmowa dostawa do domu,prosto do Twojej kuchnii!
World of Food
Retailer and Wholesaler Ltd
UNIT 25
2 South Ealing Road
W54BY London
biuro@londonmarket.pl
tel.07725530331





