Visit Us On Facebook
Zaznacz stronę
   

Mięso stanowi istotny element diety człowieka. Spożywamy go zazwyczaj na śniadanie jako dodatek do pieczywa lub podczas obiadu. Konsumowanie mięsa odbywa się od wieków. Jednakże są osoby, które z różnych powodów nie spożywają mięsa w ogóle. Jedni, gdyż im nie smakuje, inni z przekonań światopoglądowych. Natomiast faktem jest, że niewielkie ilości mięsa są nam potrzebne do zachowania zdrowia..

POSIADAMY W SPRZEDAŻY

 

-DRÓB-Mięso drobiowe jest bardzo łatwe do przyrządzenia. Jego obróbka nie jest pracochłonna, a gotowe danie nadaje się niemal na każdą okazję. Drób można nie tylko gotować i dusić, ale również smażyć i piec w dowolnych formach.

-WIEPRZOWINA-Jest mięsem uniwersalnym, o szerokim zastosowaniu zarówno pod względem kulinarnym – do przygotowania smacznych potraw w procesie gotowania, duszenia, smażenia czy pieczenia, jak i przerobowym – do produkcji kiełbas, wędzonek oraz konserw.

-WOŁOWINA-Dania z wołowiny charakteryzują się tym, że mają zdecydowany, unikatowy smak. W zależności od tego, jakiej marynaty użyjemy do mięsa wołowego, możemy spodziewać się innej kompozycji smakowej. Dania z wołowiny są na tyle wyjątkowe, że nie przygotowujemy ich zbyt często – warto jednak wiedzieć, jak odpowiednio przygotować steki!

-BARANINA-Mięso otrzymane z owcy lub barana. Świeża i dobrej jakości ma ciemnoczerwony kolor i białą barwę tłuszczu oraz ostry zapach. Jest jednym z kilku mięs używanych w kuchni europejskiej (głównie na południu Europy).Jest mięsem, gdzie istotny jest wiek zwierzęcia oraz czy jest przeznaczone na ubój czy do pozyskiwania wełny.Mięso baranie z właściwego uboju cechuje charakterystyczny smak i zapach. Po przygotowaniu dania jest ono miękkie i soczyste. 

WIEPRZOWINA

Schab bez Kości (pork loin) 

Boczek z Żeberkami (pork short belly)

Karkówka bez Kości

Łopatka bez Kości

Półtusza (Bez Głowy)

Szynka z Kościa (cała noga wieprzowa)

DRÓB

Piersi Filet z Kurczaka (chicken breast/fillet)

Udko+Ćwiartka Kurczaka (chicken leg)

Udko Kurczaka (chicken drumstick)

Ćwiartka Kurczaka z Kością (chicken thighs)

Cały Kurczak (Mały lub Duży)

Skrzydełka Kurczaka (chicken wings)

WOŁOWINA

Rostbef (beef striploin/sirloin)

Rostbef najczęściej pieczemy, smażymy, grillujemy oraz marynujemy. Przygotowujemy z nich steki, rumsztyki lub befsztyki. Mięso najwyższej jakości używamy do przygotowania tatara.

Rumsztyk Wołowy (beef rump steak)

Doskonale nadaje się na dania smażone, pieczone oraz duszone.

Wykorzystanie do rumsztyk, rostbef, rosół, befsztyk, tatar, kotlety.

Karkówka Wołowa (beef rib eye)

Beef Topside (Chude Mięsko z Lędźwiowej Części Półtuszy Wołowej)

Mięsko na Steki i na Gulasz Wołowy.

Bok Wołowy (beef flank)

Dobry na Gulasz

Wołowe Mięso Mielone

BARANINA

Noga Jagnięcia (lamb leg)

Ramię Jagnięcia (lamb shoulder)

Mostek Jagnięcia (lamb breast)

Jagnięcie (whole lamb)

Piersi Indyka (turkey breast)

Translate »